Προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα Δρυοπίδος (3ο-4ο γυμνάσια Γαλατσίου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ: Τον  Δήμαρχο Γαλατσίου Κ. Κυριάκο Τσίρο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού15-356 Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Αντιδήμαρχο Παιδείας, τους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, …

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, τα προβλήματα  που αφορούν το σχολείο μας και γενικότερα το σχολικό συγκρότημα της Δρυοπίδος, στο οποίο συστεγάζονται το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας.

Μεταξύ αυτών των ελλείψεων αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, δεν υπάρχουν δεκάδες λάμπες φωτισμού και τα προστατευτικά τους καλύμματα, λείπει το προστατευτικό καπάκι του ηλεκτρολογικού πίνακα, δεν υπάρχει το καλώδιο γείωσης – αλεξικέραυνο,  με αποτέλεσμα να αγωνιούμε για τυχόν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Για τις συνολικές ελλείψεις επισυνάπτουμε έγγραφο του Διευθυντή του σχολείου προς τις Τεχνικές σας Υπηρεσίες.

Από  το καλοκαίρι ήδη και μέχρι σήμερα, εκθέσαμε κι εκθέτουμε τις ελλείψεις, τόσο ο διευθυντής του σχολείου μας όσο και ο σύλλογός μας, στον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, τους υπεύθυνους Δημοτικούς Συμβούλους (Τεχνικών Υπηρεσιών και  Παιδείας).  Οι υποσχέσεις ότι θα λυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα, δυστυχώς ηχούν ακόμα ως υποσχέσεις διότι, παρά το γεγονός ότι έχουν έρθει δύο φορές ηλεκτρολόγοι από το Δήμο και τοποθετήθηκαν κάποιες λάμπες, τα προβλήματα παραμένουν σχεδόν ως είχαν.

Τα παιδιά μας, με τα παραπάνω τεχνικά προβλήματα από τη μία, με ελλείψεις καθηγητών από την άλλη σε βασικά μαθήματα [φιλολογικά, μαθηματικά]που αντιμετωπίζονται με πρόχειρες «λύσεις» τύπου ανάθεση σε άλλες ειδικότητες, περικοπές ωρών  και με την ανασφάλεια που βιώνουν από την σημερινή  κατάσταση,  προέβησαν το Νοέμβριο, σε απόφαση διαμαρτυρίας κάνοντας κατάληψη στο σχολείο τους.

Σα σύλλογος κάναμε παρέμβαση και εμείς, μεταφέροντας την υπόσχεση των εδώ υπευθύνων  και υποσχόμενοι προσωπικά στα παιδιά για την άμεση λύση των τεχνικών προβλημάτων του σχολείου, εφόσον τέτοια διαβεβαίωση είχαμε. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να μας δείξουν εμπιστοσύνη, να σταματήσουν την κατάληψή τους και μέχρι σήμερα εμείς να νοιώθουμε δικαίως υπόλογοι και  αναξιόπιστοι απέναντί τους.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, έχουν δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολείο, κι είμαστε υποχρεωμένοι όλοι εμείς να τα διασφαλίσουμε.

Σας ζητούμε με ευαισθησία να σκύψετε σε αυτά τα προβλήματα και να δώσετε άμεσα λύσεις.

ΓΑΛΑΤΣΙ, 19/2/2013

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΒΟΥΝΗ-ΠΕΦΑΝΗ ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                       ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ ΤΗΛΙΓΑΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: